Αλογάκια ξύλινα για παιδιά από την Beaver’s Toys

Τα ξύλινα αλογάκια του Κάστορα προτρέπουν μπόμπιρες να κινηθούν και να παίξουν ελεύθερα στο χώρο. Λειτουργούν θετικά σε επίπεδα όπως το σωματικό, το κινητικό, το συναισθηματικό, το κοινωνικό αλλά και το γνωστικό επίπεδο ανάπτυξης των μικρών σας.

Η κινητοποίηση του σώματος που προκαλούν τα κινητικά παιχνίδια ρόλων προσφέρει την δυνατότητα να αναπτύξουν τις σωματικές τους δεξιότητες και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Οι κινητικές δεξιότητες βοηθούν τα νήπια να αναπτύξουν τη δύναμη, την αντοχή, τη φυσική τους κατάσταση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν ικανότητες συντονισμού όρασης και κίνησης των άκρων τους. Τα ξύλινα κινητικά παιχνίδια του Κάστορα μέσω της σωματικής άσκησης ρυθμίζουν τον μεταβολισμό του σώματος, όπως επίσης και τα επίπεδα παχυσαρκίας.

Παιδικά αλογάκια κουνιστά

Ιππεύοντας τα ξύλινα αλογάκια του Κάστορα

Μέσα από το παιχνίδι με τα κουνιστά αλογάκια αποκτάται και διατηρείται η ικανότητα της εκτέλεσης σειράς επιδέξιων κινήσεων. Η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων παίζει καθοριστικό ρόλο στην ετοιμότητα και τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών στη προσχολική ηλικία. Ωθούν τα νήπια στη γνωριμία με το σώμα τους, κατανοώντας ότι η κίνηση εξαρτάται από διάφορα σημεία του σώματος. Ως αποτέλεσμα, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το βάρος, την ελαφρότητα των κινήσεων και τον έλεγχο της μυϊκής τους δύναμης. Κατ’ επέκταση εξοικειώνονται στην αλλαγή θέσης μέσα από το περπάτημα, το πήδημα και το τρέξιμο, ενώ γνωρίζουν τον χώρο και τις κατευθύνεις στις οποίες μπορούν να κινηθούν. Τέλος, τα ξύλινα κουνιστά αλογάκια κοινωνικοποιούν τους μπόμπιρες, καθώς προωθούν την ομαδικότητα στα πλαίσια του παιχνιδιού.

Hobbyhorses του Κάστορα

1 Τεμάχιο

€ 31.00

Hobbyhorses του Κάστορα

1 Τεμάχιο

€ 31.00

Hobbyhorses του Κάστορα

1 Τεμάχιο

€ 31.00

Σιγουριά στην επιλογή των παιχνιδιών με αλογάκια

Όλα τα παιχνίδια αυτής της σειράς της Beaver’s Toys αποτελούνται εξ ολοκλήρου από φυσικό ξύλο ελάτης και δρυός, χρωματισμένα με υλικά ειδικά για παιδικά παιχνίδια. Η τελική τους επιφάνεια είναι φυσικό βερνίκι πιστοποιημένο από όλους τους ελέγχους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (DIN 53160 και DIN EN 71-3). Κάθε ξύλινο παιχνίδι μας κατασκευάζεται, συναρμολογείται και συσκευάζεται στο χέρι για να διατηρήσει την υψηλότερη ποιότητα του προϊόντος που θα φτάσει στα χέρια σας.

Έχει παρατηρηθεί πως τα κινητικά παιχνίδια στη προσχολική ηλικία σχετίζονται με διάφορους δείκτες συναισθηματικής ευεξίας. Τα νήπια με καθυστερημένη κινητική ανάπτυξη ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικών και συναισθηματικών διαταραχών.

Παιδικές δεξιότητες παίζοντας με τα αλογάκια
Παιδικές δεξιότητες παίζοντας με τα αλογάκια

Ξύλινα παιδικά αλογάκια και δεξιότητες

Κάντε την καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των μικρών σας και αυτό γιατί τα ξύλινα κουνιστά αλογάκια της Beaver’s Toys διαθέτουν μια σειρά από συντριπτικά πλεονεκτήματα:

  • Αυξάνουν την ισορροπία και την ευλυγισία
  • Διατηρούν το μυαλό σε εγρήγορση
  • Προσφέρουν δύναμη και ευκινησία
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς μυοσκελετικού συστήματος
  • Προσφέρουν έλεγχο της κίνησης
  • Βελτιώνουν τα αντανακλαστικά
  • Ενισχύουν τις δεξιότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας
  • Μειώνουν την πιθανότητα παχυσαρκίας

Βάλτε στη ζωή των μικρών της οικογένειάς σας τα ξύλινα κουνιστά αλογάκια, και έτσι θα έχουν κάνει το πρώτο βήμα εισαγωγής σε έναν δραστήριο και υγιή τρόπο ζωής.